Wednesday, June 30, 2010

Sesi pendaftaran mahasiswa dan mahasiswi ke gedung ilmu

Assalamualaikum wbth..

Syukur kepada Allah, nikmat iman dan Islam masih lagi dikurniakan oleh Nya..

Insyaallah, perjuangan kita dalam menuntut ilmu tidak kira dalam mana-mana bidang ilmu mahupun akademik, isu semasa, kepimpinan dan lain-lain perlu terus dipupuk walaupun pada cuti semester atau dalam waktu kuliah. :)

Sedar tidak sedar, pendaftaran mahasiswa dan mahasiswa baru akan berlaku insyaallah pada 12.7.2010 bagi kampus UMP dan bersyukurlah kerana setiap tahun akan ada penambahan umat manusia yang diberi peluang dalam menuntut ilmu di setiap gedung ilmu di Malaysia.

Buat semua fasilitator yang akan bertugas, selamat bertugas dan buat yang terbaik. TIADA alaun, tiada ganjaran mahupun kepututsan 4.0 ditawarkan apanbila berkhidmat sebagai fasilitator, namun dengan berkat kesungguhan untuk membimbing mahasiswa mahasiswi yang baru, membantu dan mempelajari sesuatu yang baru itu sudah cukup besar dan lebih bernilai daripada alaun dan sebagainya.

Teruskan perjuangan, ikhlaskan niat, bersatu padulah dalam gerak kerja, jaga hubungan dengan Yang Maha Pencipta, insyaallah segala urusan akan dipermudahkan Allah S.W.T..

Buat mahasiswa dan mahasiswi yang akan mendaftar, jadikanlah peluang untuk menuntut ilmu ini dimanfaatkan dengan sepenuhnya. Bukan hanya belajar berkaitan akademik dan di dewan kuliah semata-mata, tetapi ilmu agama, ilmu kesukanan, ilmu kepimpinan dan sebagainya dapat dicari sebanyak mungkin di gedung ilmu ini. Usah biarkan diri terlalu banyak berhibur dan terlalu sibuk dengan kerja- kerja akademik, program dan sebagainya sehinggakan mengaibaikan tanggungjawab sebagai seorang anak, seorang abg/kakak, seorang muslim dan juga seorang sahabat. Renung-renungkanlah. Sekian,Wallahu'alam.

Wassalam.

No comments: